művészetlen, naiv, spontán, nem tudatos, valódi, hiteles, egyszerű, természetes, őszinte, nyílt, egyenes, leleményes

az artless

művészetlen, naiv, spontán, nem tudatos,
valódi, hiteles, eredeti, egyszerű, természetes, igazi,

őszinte, nyílt, igaz, egyenes, szerény, tiszta, hamisítatlan,
becsületes, egyenes, jó, ötletes, leleményes


nem igazi művészet

nem tökéletes, nem mű, nem mesterkélt, nem számító
érintetlen, nem álcáz, nem leplezi érzéseit vagy szándékát
a naiv gyermek zseniális lelkesedése
a világi bölcsességek hiánya, hiszékenység, ellenőrizetlen ártatlanság,
társadalmi könnyedség, ügyeskedéshez való tapasztalat és képzettség hiánya,
művészetlenség, gyermekes-kamaszos természetesség, művészet nélküli báj
az artless a gyermekek iránti szeretetem mellett a letisztult terek, a modern, a minimalizmus, valamint a régi, egyedi tárgyak, a természetes textilek, a környezettudatosság és a művészetek iránti rajongásomból forrott ki
nem puszta vizuális élménygyűjteményt akartam létrehozni, hanem egy platformot, egy shopot, tervezői segítségnyújtást és workshopokat
tanár vagyok, dolgoztam könyvkiadóban, elvégeztem egy lakástextil-készítő, női szabó és egy lakberendező iskolát is – mindegyikből van ebben egy kicsi. 2021 őszén megtaláltam azt a helyet, ahol életre hívhatom a projektet: ahol van hely tervezni, festeni, bútort felújítani, fotózni, varrni, alkotni, inspirálódni, fejlődni – nem csak nekem
a stúdió és műterem vagy inkább egyszerűen műhely, ahová majd bárki betérhet, megnézheti, inspirálódhat, ha van kedve, maradhat, dolgozhat velem. És ahol legnagyobb örömömre iskolán kívül, a kreatív workshopokon gyerekekkel foglalkozhatok. Egyelőre nem készült el teljesen, majd egyszer szebb is lesz, de talán nem is bánom - műhelynek, alkotáshoz jelenleg pont jó így

Workshopok
A különböző workshopok gyerekeknek, egyéneknek, családoknak élményt, kikapcsolódást hivatottak szolgálni, ehhez társul a foglalkozásokon történő fotózási lehetőség. A workshopok rendhagyó ötleteken alapulnak, önfeledt kikapcsolódást, és természetes, profi képeket, portrékat eredményeznek. 
Igyekszem bevonni azokat az embereket, akik bármilyen ponton érintkezhetnek ezzel a világgal, elsősorban az ismerőseim, barátaim közül, és folyamatosan keresem, illetve inkább találom! azokat az embereket, akiknek munkája, márkája illeszkedik az artlesshez. 
A shop
Átgondolt és odafigyeléssel készült
, egyedi termékek, régiségek, saját tervezésű vagy régi, akár felújított bútorok, helyben gyártott textilek, design tárgyak lesznek elérhetők a jövőben az artless webshopban – terveim szerint jövőre. Minden, ami ellentmond a tömegcikkeknek, a tömegtermelésnek, és lehetőleg figyelembe veszi az ökológiai hatásokat.  
Textilek
A textil termékek nem szintetikus, hanem természetes anyagokból készülnek. A természetes anyagok gyönyörűen öregszenek, idővel és használattal egyedi karaktert kapnak. Ha már nincs rájuk szükség, lebomlanak, és nem hagynak káros nyomokat a jövő generációi számára. 


Az idő próbája

Nincsenek szezonális trendek: kizárólag időtálló, egyedi és természetes tárgyakkal foglalkozom. Olyanokkal, amelyeket sok év múlva sem cserél le az ember, mert értékes.  

A termékek online rendelhetők majd, de bárki, bármikor egyeztethet időpontot, hogy a valóságban is megtekinthesse, érezhesse, kipróbálhassa azokat.

Wall art
Azaz képfal: a workshopokon résztvevők képeiből, az én képeimből vagy a gyermekek képeiből, egyedi feliratokból, bármiből bárhogyan készített poszterekből, melyek végtelen kombinációt alkotva lehetnek tökéletesen egyedi kiegészítői a lakásnak. Saját rajzból, egyedi felirattal, szöveggel, idézettel, választható betűtípussal is elkészítem. 
 

Környezetvédelem
Műanyagmentes csomagolás, újrahasznosított papír, karton.

Munka 
A tervezés, a fotózás, a csomagolás, tehát minden munkafázis az artless műhelyben és a házamban zajlik. Nem Pinterest képek! A fotók szigorú szerzői jogi védelem alatt állnak.

Gyere, és nézz körül, olvasd a blogot, inspirálódj, kapcsolj ki!  

A weboldalhoz készült fotózásban közreműködtek: Tóth-Dulai Andrea, Németh Hanga és Csatai Ede.